mayo 14, 2014

4a Trobada de Revitalització Urbana Veïnal. La Salut: una qüestió de tots i totes



La salut és un concepte molt ampli que no només es limita a l'aspecte sanitari i que no s'ha de pensar únicament des del punt de vista del malalt que necessita assistència.

Aspectes com la qualitat de l'aire, l'aigua i l'entorn urbanístic i arquitectònic en el qual vivim determinen de manera directa la nostra qualitat de vida. No només els nostres hàbits individuals sinó també la nostra vida en comunitat condicionen altament el nostre estat de salut, i és per això que hem d'assumir aquesta responsabilitat i ser ciutadans actius que intervenen i decideixen sobre les seues vides.




Conceptes com la salut pública, la prevenció i el dret a la Sanitat Universal seran alguns dels ingredients amb els quals treballarem per a tractar d'elaborar un diagnòstic col·lectiu que permeta passar a l'acció des de la iniciativa ciutadana.

Per aquesta raó, des de la iniciativa FENT CIUTAT, conjuntament amb el Coordinador del Centre d'Atenció Primària Salvador Allende, ODUSALUD, MIHSALUT, Yo si Sanidad Universal i Valencia Acoge us convidem a participar en una jornada de debat per a analitzar els reptes que ens planteja la salut als nostres barris. La salut és una qüestió de tots i entre tots devem i podem millorar-la construint barris i ciutats més justos i saludables.